VARFÖR ULL?

Ull är ett levande material som besitter många fantastiska egenskaper. Bland annat håller det fukt och bakterier borta och så värmer det förstås för att nämna några. Här nedan listar vi merinoullens många unika kvalitéer.

Naturlig hållbarhet: Merinoull är en naturlig, hållbar och förnybar resurs, vilket gör det till ett miljövänligt alternativ till syntetiska material. Genom att välja merinoullsprodukter bidrar du till att minska användningen av fossilbränsle och andra miljöskadliga produkter.

Mjukhet och komfort: Merinoull är en mjuk och behaglig fiber som känns skön mot huden. Det är också mycket lätt och andningsbart, vilket gör det till ett utmärkt val för kläder och andra produkter som bärs närmast huden.

Temperaturreglering: Merinoull är naturligt temperaturreglerande, vilket betyder att det kan hålla dig varm när det är kallt och sval när det är varmt. Detta gör det till ett utmärkt val för kläder som används utomhus eller för aktiviteter som skidåkning, vandring och löpning.

Antibakteriella egenskaper: Merinoull är naturligt antibakteriellt, vilket innebär att det motverkar lukt och håller sig fräscht längre än andra material. Detta gör det till ett bra val för kläder som används vid träning eller andra aktiviteter där svett och lukt kan vara ett problem.

Lång livslängd: Merinoull är en robust och hållbar fiber som kan hålla länge, även med frekvent användning och tvätt. Detta gör det till ett kostnadseffektivt val i det långa loppet, eftersom du inte behöver ersätta dina kläder och andra produkter så ofta.


Skötselråd

• Tvätta sparsamt

• Tvätta i låg temperatur

• Använd ulltvättmedel

• Använd inte sköljmedel

• Använd tvättpåse

• Låt plaggen lufttorka